HOFLEVEN

Genieten van de Gortershofband
Wij hebben de beschikking over de Hofsalon.
Deze wordt gerund door onze Margreet
. De Hofsalon is beschikbaar voor eigen initiatieven van bewoners. Van lekkere hapjes maken, sieraden maken, schilderen, handwerken, muziek tot... verzin het maar. Het kan iets voor jezelf zijn, met anderen of een cursus. Bewoners die een activiteit willen ontplooien, kunnen dit melden via info@gortershof.nl of met een briefje in de postbus linksonder in gebouw A t.a.v. Margreet.

 

De tuin van Gortershof wordt ook door Margreet onderhouden. Zij doet dit al jaren vrijwillig. Een deel van de opbrengst uit Pronkies & Prulle wordt gebruikt voor plantjes en aarde. Hier genieten wij allemaal van!

KERST 2019

  Handige handjes bij
Repair Cafe Zaandijk
fixen 3000 kapotte dingen.
Piet Pennekamp tussen de vrijwilligers (Marga Wittekoek) van Repair Cafe Zaandijk.
� Foto Erik Rietman
ZAANDIJK

Alcohol schenken ze niet en voor de koffie komen de gasten ook niet naar het Repair Cafe Zaandijk. Wel om die kapotte huishoudelijke artikelen te laten maken. En dan is wachten bij een kopje koffie toch wel zo prettig.

Piet Pennekamp is initiatiefnemer van het Zaandijkse Repair Cafe, een wekelijks terugkerend spreekuur om kapotte spullen te laten repareren. Wellicht een verklaarbare logische keuze als voormalig eigenaar van een elektrotechnisch bedrijf. "Ik was altijd al reuze handig, al zeg ik het zelf. Ik ging zoeken op internet en vond veel vraag naar kleine reparaties. Ik heb toen besloten een Repair Cafe te starten", zegt Pennekamp.

Het Repair Cafe werkt in principe gratis. Pennekamp: "We vragen geen geld voor de reparaties, tenzij er kosten gemaakt moeten worden voor het aanschaffen van onderdelen. Alle bijdragen zijn vrijwillig." Repair Cafe Zaandijk is onderdeel van Repair Cafe International, dat in oktober tien jaar bestaat. Wereldwijd zijn er ruim 1880 Repair Cafes.

In Zaandijk zijn twaalf vrijwilligers aanwezig. "Op dit moment werken we met een vaste ploeg. Iedereen heeft een eigen specialisatie voor zover het kan. We hebben bijvoorbeeld een paar mannen voor de computers, en een vrijwilliger achter de naaimachine. Maar we helpen elkaar waar mogelijk", zegt Pennekamp.

Met gemiddeld vijftien reparaties per zaterdag zijn al de vrijwilligers hard nodig. Pennekamp vond ze toch vrij gemakkelijk. "Een paar komen van de korfbalclub uit Zaandam, waar mijn zoons lid zijn. Mijn zoons zijn zelf ook vrijwilliger. Anderen zijn gewoon komen aanwaaien."

Repair Cafe Zaandijk is elke zaterdag van 10 tot 13 uur geopend, maar doordeweeks wordt er ook volop gerepareerd. Pennekamp noemt zichzelf soms te fanatiek. "Ik neem weleens wat mee naar huis, dan ben ik er doordeweeks ook mee bezig." Op hetzelfde moment krijgt hij een berichtje op zijn telefoon: een vrijwilliger heeft een handig hulpmiddel gevonden om een kapotte iPhone te repareren. De onuitputtelijke inspanning zorgt ervoor dat de klanten hun kapotte artikelen vaak de zaterdag erop weer kunnen ophalen. Pennekamp: "We repareren alles wat langskomt."

Meer dan 3000 kapotte producten zijn in de laatste vijf jaar gerepareerd. Het vreemdste dat ze ooit hebben gerepareerd is een ouderwetse typemachine. Pennekamp: "Wat het vaakst voorkomt is een kapotte Senseo." Zo vaak dat afgelopen november werd uitgeroepen tot "Senseo reparatiemaand."

 

 

Er staat een heel leuk artikel in het Noordhollands Dagblad van zaterdag 23 maart 2019 over onze bewoner Piet Pennekamp

 

Zaankanter Piet Thie bouwt een leven lang modelscheepjes En een heel leuk artikel  in het Noordhollands Dagblad van
8 september 2018 over onze bewoner Piet Thie
     

 

JEU DE BOULES
BURENDAG SEPTEMBER 2018 (panels donkergroen geschilderd)

       
     

15 December 2015

1000ste reparatie in het
repaircafe in de Boed
Repair Café Zaandijk

Meryem Ligtenberg (†Feb 2023). (foto: Rodi.nl)
ZAANDIJK - De duizendste reparatie is onlangs binnengekomen bij het Repair Caf� Zaandijk. De aanbieder van de duizendste reparatie was Robert Jan uit Zaandam en hij bood een jas aan waar een naadje was losgelaten. Robert Jan kon de jas bijna direct gerepareerd weer meenemen, omdat onder de vrijwilligers ook een naaister met naaimachine aanwezig is. Een mijlpaal die volgens Piet Pennekamp laat zien dat in de buurt (en ook daarbuiten) nu duidelijk is bewezen dat er een grote behoefte bestaat aan het Repair Caf� Zaandijk. Een goed bereikbare en laagdrempelige locatie en een groep enthousiaste vrijwilligers maken elke zaterdag het Repair Caf� Zaandijk mogelijk. Natuurlijk gesteund door de plaatselijke grote en kleine bedrijven. Zonder hen is een Repair Caf� niet mogelijk. Het Repair Caf� Zaandijk is elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur in De Boed, op de Willem Dreeslaan 1 in Zaandijk.

GORTERSHOF 40 JARIG BESTAAN 31 MEI 2013
(Panels lichtgroen geschilderd)

  Het was een prachtige dag. De zon scheen en iedereen genoot!

 
 

Meer fotoos van het feest

Alle bewoners kregen een pen met inscriptie

BBQ JULI 2014

  

Meer fotoos van de Bbq

 

 

 

U kunt ons emailen via info@gortershof.nl of in de brievenbus linksonder, gebouw A.

De vitrinekastjes in de hal van beide gebouwen gebruiken wij als etalage voor Pronkies & Prulle. Bewoners mogen ook eigengemaakte spullen etaleren